Hogyan hogy az életmód megakadályozza a rákA rákmegelőzés a génjeinktől, korunktól és életmódunktól függ

Azonban ellentétben a közhiedelemmel, csak egy kis része a rák alakul ki az öröklés bizonyos képességek. A daganatok túlnyomó többsége a DNS károsodás hosszú felhalmozódásának eredménye. Ezek a kis változások, amelyek felhalmozódnak az egész élet, végül okoz sejtek szétválnak és növekszik korlátlan módon. Az egészséges életmód csökkentheti ezeket a sérüléseket. A tudósok folyamatosan vizsgálják, hogy a napi viselkedés mely elemei.

Hogyan és milyen mértékben járulnak hozzá a betegség kialakulásához

Vagy milyen mértékben védik. Számos kockázati tényezőt hoztak létre. Az ionizáló sugárzást kivéve mindent lehet kontrollálni, ezért számos gyakori rák, mint a tüdőrák, a nyelőcső, a vastagbél rák, a szájrák és a melanoma elkerülhető. Rák okozta leggyakrabban több párhuzamos tényezők. Azok amelyek befolyásolják a tumor folyamat különböző módon kölcsönösen erősítik a befolyását. E tényezők közül a legjobban a dohányzást és az alkoholfogyasztást tanulmányozták.

Elegendő az egyik kockázati tényező megváltoztatása a betegség

Kockázatának csökkentése érdekében. Például a nyelőcső daganatok megelőzhetők cigarettával, vagy az alkohol és odchudzając használatának korlátozásával, de a zöldségek és gyümölcsök arányának növelésével is az étrendben, vagy az összes ilyen egészség elősegítő magatartással. Hasonlóképpen, meg tudja védeni magát a vastagbél rák, mert a fejlődés serkenti eszik túl sok alkoholt. A fizikai aktivitás hiánya és az öv területén felhalmozódott zsírszövet.

Szóval, ahogy követned kell a rák megelőzésére vonatkozó szabályokat?

Ha az alkohol fogyasztása ritkán, kis mennyiségben és étkezés

Közben történik. Nincs Cigi. Nincs felesleges súly BMI testtömeg index alacsonyabb. Kövesse a diéta, amely legalább egy része a gyümölcsök és zöldségek egy nap rost, legalább egy nap többnyire fehér hús helyett piros. Az étrend az egészséget védi, ki kell zárni belőle a konzervhúst és a felesleges sót, azaz nem több, mint egy nap. Növelnie kell a fizikai aktivitás a nagy forgalom egy hét alatt. Ne használjon hormonális gyógyszereket. Oltsa be magát, hogy elkerülje a vírusfertőzéseket.

Szóval, ahogy követned kell a rák megelőzésére vonatkozó szabályokat?

Ne Napozz szoptatás legalább hónapokig

Sajnos ezeknek az ajánlásoknak való megfelelés nem ad száz százalékos hatékonyságot, mint egy vakcina, amely védi a vírusos vagy bakteriális betegségek. A tüdőrák egy olyan ember betegsége, aki soha életében nem nyúlt cigarettáért, és egy hosszú távú dohányos nagyon idős koráig él, és a halál oka nem rák volt. Tanulmányok nagy csoportok az emberek azt mutatják, hogy a hatása a rák kockázati tényezők felelős a legtöbb esetben a rák genetikai tényezők társulnak a betegségek.

Az értékelés szerint két jól ismert brit epidemiológus

Cigarettafüst felelős a rák diéta, túlsúlyos, elhízás alkohol, a munka a szakmai napozás fertőzés ionizáló sugárzás. Egyéb vizsgálatok az egyéb rák kockázati tényezők arányát is értékelték. A testmozgás hiánya, a nemzés és a szoptatás hormonpótló terápiája elutasítása. A cigarettafüst mindenkinek egyformán árt, de az élet más elemeinek hatása a nemtől függ. A férfiak körében a legtöbb a nikotinfüggőség után, a rák esetei miatt a rákkeltő anyagok és az alkoholfogyasztás étrendjében elégtelen mennyiségű gyümölcsnek és zöldségnek felel meg.

A nők körében a legfontosabb a túlsúly

Az életmód megváltoztatása nem csak arról szól

Hogy megvédjen a ráktól. A kész tanulmány, amelyet Németországban végeztek elemezte, hogy az egészségügyi hatások, nem dohányoznak, elkerülve és a rák és a vírusfertőzések elhízása az elhízást, a heti alacsonyabb fizikai aktivitást, és az étrend nagyszámú zöldségből és gyümölcsből, lisztből származó kenyérből és minimális mennyiségű vörös húsból áll.

A nők körében a legfontosabb a túlsúly

Azok, akik követték mind a négy egészségfejlesztési

Szabályok alacsonyabb a kockázata a fejlődő II es típusú cukorbetegség, agyvérzés, rák képest egyének, akik nem követik ezeket a szabályokat. Hasonló elemzéseket végeznek erősítse meg, hogy a rákmegelőzés alapvető szabályainak be nem, akik gyakorolják tartása akik nem felelnek meg átlagosan évekkel csökkenti az életet. Is növeli a halál kockázatát a rák vagy szívbetegség.

Spanyolországban az életmód leggyakrabban tanulmányozott

Elemeit is hozzáadják a napi alvási időhöz az ülő helyzetben töltött órák száma kevesebb, mint a barátokkal való találkozások gyakorisága szinte minden nap. Tíz évnyi megfigyelés után a résztvevők a tanulmány végzett a végén, kiderült, hogy azok ezeket a viselkedési szabályokat minden nap van egy esélyt, hogy túlélje az emberek, a megelőző szabályokat. Ezeket az eredményeket a vizsgálati résztvevő életkorától, nemétől és egészségi állapotától függetlenül kapták meg.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here